Retreat på Gotland

I Sanda på Gotland erbjuder vi dig en stilla retreat. Nära havet och med skogen som granne vistas du några dagar i tystnad, för att ge utrymme att lyssna på den lilla rösten inifrån.

Ibland behöver man stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver man ny energi och inspiration.


I tystnad leds dagarna fram av meditationer, måltider, avspännning eller någon form av rörelse t ex yoga, Qi Gong, meditativa danser eller vandringar. Ofta ingår även en stunds vägledning, dvs retreatledaren gör en betraktelse eller läser någon berikande text.

Möjlighet till enskilt samtal med retreatledaren finns alltid.

 Varje morgon, en halvtimme innan frukost, har vi meditation.

Vad menas med ordet retreat?

Retreat betyder att dra sig tillbaka. Av tradition brukar detta ske i stillhet och tystnad. Ibland har vi tystnad, ibland har vi samtal, helt beroende på sammanhanget. Intentionen är att retreaten skall leda till harmoni och utveckling.

Upplevelsen av retreat

Vad som händer under en retreat kan variera från tillfälle till tillfälle, från person till person.  Ena gången kan det vara sorg och smärta som kommer upp till ytan, vid ett annat tillfälle kan det handla om att ta emot, låta sig fyllas av tacksamhet, glädje och tillit. Eller kanske det centrala är att få distans till något i livet eller till ett beslut man behöver fatta. Ibland kan man känna glädje, ibland händer ingenting. Många gånger hinner man gå igenom flera av dessa faser under retreatens gång. Vad som än händer, ta tacksamt emot det! Alla upplevelser är värdefulla för vad de är. Det finns alltid möjlighet att boka tid med retreatledaren för enskilt samtal.

Vandringsretreat – att gå till sig själv
Efter middag första kvällen och lite samtal avslutar vi med meditation innan vi går  in i tystnaden som ska vara till efter lunch sista dagen. På förmiddagarna tar vi med oss liten matsäck och ger oss ut på vandring i ca tre timmar. Hemma tänder vi brasan, dricker en kopp te och fortsätter den tysta inre resan. Sista dagen bryter vi tystnaden efter lunch. För  dem som vill, samlas vi igen för en avslutning. Då kan det vara bra att tänka på att man inte behöver dela med sig av sina upplevelser.

Nästa retreat är i december 2019

Vid intresse kontakta Zarina 070-757 92 17

Läs mer om mig och mitt intresse för växter
Mina kontaktuppgifter
Prislista för mina behandlingar
Utbildningen för alla med intresse för örter och vill fördjupa sig i örtmedicin.
Zarina Lindell
Vildblom
Zarina Lindell
070-757 92 17
vildblom@hotmail.com