Retreat på Gotland

I Sanda på Gotland erbjuder vi dig en stilla retreat. Nära havet och med skogen som granne vistas du några dagar i tystnad, för att ge utrymme att lyssna på den lilla rösten inifrån.

Retreat

Ibland behöver man stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver man ny energi och inspiration.


I tystnad leds dagarna fram av meditationer, måltider, avspännning eller någon form av rörelse t ex yoga, Qi Gong, meditativa danser eller vandringar. Ofta ingår även en stunds vägledning, dvs retreatledaren gör en betraktelse eller läser någon berikande text.

Möjlighet till enskilt samtal med retreatledaren finns alltid.

 Varje morgon, en halvtimme innan frukost, har vi meditation.

Vad menas med ordet retreat?

Retreat betyder att dra sig tillbaka. Av tradition brukar detta ske i stillhet och tystnad. Ibland har vi tystnad, ibland har vi samtal, helt beroende på sammanhanget. Intentionen är att retreaten skall leda till harmoni och utveckling.

Upplevelsen av retreat

Vad som händer under en retreat kan variera från tillfälle till tillfälle, från person till person.  Ena gången kan det vara sorg och smärta som kommer upp till ytan, vid ett annat tillfälle kan det handla om att ta emot, låta sig fyllas av tacksamhet, glädje och tillit. Eller kanske det centrala är att få distans till något i livet eller till ett beslut man behöver fatta. Ibland kan man känna glädje, ibland händer ingenting. Många gånger hinner man gå igenom flera av dessa faser under retreatens gång. Vad som än händer, ta tacksamt emot det! Alla upplevelser är värdefulla för vad de är. Det finns alltid möjlighet att boka tid med retreatledaren för enskilt samtal.

Yogaretreat

Denna retreat fokuserar på Yoga och meditation.
Efter middag första kvällen och lite samtal avslutar vi med meditation där vi går  in i tystnad. Ledare för yogaretreaten är Adina som är utbildad kundaliniyogalärare.

Kravlöst retreat         

 Egentligen är alla retreater kravlösa, den här är dock mer kravlös. Det enda du behöver tänka på är att vara i din tystnad. Du är fri att i kravlöshet göra det du känner för, meditera, vandra, yoga, skriva…..
Efter middag första kvällen och lite samtal avslutar vi med meditation där vi går  in i tystnaden som ska vara till efter frukost sista dagen.
För  dem som vill, samlas vi igen för en avslutning. Då kan det vara bra att tänka på att man inte behöver dela med sig av sina upplevelser.                                                                                         

Vandringsretreat – att gå till sig själv
Efter middag första kvällen och lite samtal avslutar vi med meditation där vi går  in i tystnaden som ska vara till efter frukost sista dagen. På förmiddagarna tar vi med oss liten matsäck och ger oss ut på vandring i ca tre timmar. Hemma tänder vi brasan, dricker en kopp te och fortsätter den tysta inre resan. Sista dagen bryter vi tystnaden efter frukost. För  dem som vill, samlas vi igen för en avslutning. Då kan det vara bra att tänka på att man inte behöver dela med sig av sina upplevelser.

Nästa tillfälle är Kravlöst retreat den 3-6 september 2020

Samling med middag klockan 17 på torsdagen.

Frukost klockan 9.00 varje dag.

Meddela eventuella matallergier.

Pris per person 2050 kr

I priset ingår middag torsdag, fredag, lördag., lunch fredag och lördag samt frukost fredag, lördag och söndag.

Sovplats med sängkläder i dubbelrum.

Vid intresse kontakta Zarina 070-757 92 17

Läs mer om mig och mitt intresse för växter
Mina kontaktuppgifter
Prislista för mina behandlingar
Zarina Lindell
Vildblom
Zarina Lindell
070-757 92 17
vildblom@hotmail.com